резервации

Минералната вода

Минералната вода на Панагюрище се характеризира като хипертермална, минерализирана, със стабилни физико-химични свойства.

Лечебно-профилактичните качества на тази вода се определят от наличието на сулфатни, калциеви и флуорни йони.

В басейните и СПА центъра на „Каменград” Хотел & СПА се използва минералната вода от находище № 9ХГ. Температурата от 41oC благоприятства използването на 100% минерална вода за процедури без да е необходимо да се разрежда със студена вода, което запазва лечебните свойства на водата.

Минерален състав на водата:

Електропроводимост

724 μS/cm

pH

7.82

H2SiO3

51.1 mg/l

Минерализация

542.676 mg/l

Въглероден диоксид

0.00 mg/l

Сероводород

0.07 mg/l

Температура

41oС

 

Минералната вода е полезна, както за здравето, така и за красотата и е извор на емоционална топлина и чисто удоволствие.

Лечебно-профилактични свойства:

При използване за питейно балнеолечение и балнеопрофилактика минералната вода на Панагюрище е изследвана и клинично е доказано благоприятното и въздействие при следните заболявания: жлъчно-чернодробни, стомашно-чревни, обменно-ендокринни (подагрда, диабет), бъбречно-урологични, хронични професионални интоксикации и при лица, експонирани на вредни за здравето вещества, дегенеративни и възпалителни ставни заболявания, заболявания на периферната нервна система. Профилактично влияние срещу кариес и други.

Минералната вода е изключително полезна за спортно-възстановителна дейност. 

 


 

Уважаеми гости,

бихме искали да ви уведомим, че в периода 26. Август - 30. Август 2019 закритият басейн на хотела ще бъде затворен за профилактика. В рамките на тези дни бихте могли да използвате открития ни басейн.

Благодарим за разбирането!