резервации

Зона за релаксация

Зоната за релаксация е напълно съобразена с концепцията за предлагане на първокачествени и разнообразни услуги за пълноценен отдих и възстановяване.

Услугите от тази зона са безплатни за гости на хотела, а всички останали клиенти могат да се възползват от тях посредством Day SPA пакетите.

» Басейни и термален кръг
Закрит и открит басейн с минерална вода
Секторът включва целогодишно отопляем закрит басейн, както и открит басейн за летния сезон. Басейните са с минерална вода. Закрития басейн е с полуолимпийски размери /дължина - 25 м., ширина - 12 м., дълбочина – от 1.30 м. до 1.70 м./ и е пригоден за професионални водни мероприятия и състезания. В частта му са включени хидромасажен сектор и детски басейн. В допълнение на площта му, басейнът е оборудван с индикатори за обръщане по гръб, индикатор за фалстарт, подводно озвучаване и LED осветление под водата. Откритият басейн с диаметър 6м. включва в обкръжението си просторен плаж за слънчеви бани. Задължително е използването на плувна шапка в закрития басейн.
Финландска сауна
За финландците сауната не е лукс, а необходимост – като място, където както да се отпочиват със своите близки, така и да постигнат физическа и душевна релаксация. Изработено от вносна финландска дървесина и материали, съобразени с всички изисквания, помещението е затоплено до приятно висока температура, като върху нагревател са положени специални вулканични камъни. Камъните се поливат с вода от предназначено за целта ведро, за да се осигури влажна топлина. Вътрешното обзавеждане е от меко африканско дърво, което не се нагрява от високите температури в помещението и осигурява нежен допир с кожата. Чрез сауната се подобряват тонусът и жизнеността на тялото и се активира отделянето на токсини. Помещението е допълнително оборудвано с пясъчен часовник, термохидрометър и паник бутон.
Инфрачервена сауна
Създадена с помощта на нова технология, базирана на благотворното влияние на инфрачервените лъчи върху човешкото тяло. Идеята е, че собствените лъчи на тялото на човека са именно в диапазона инфрачервени лъчи, използвани в тази сауна. За разлика от финландската сауна, която работи на база горещ влажен въздух, 20% от използваните в инфрачервената сауна лъчи са предназначени за затопляне на околния въздух, а останалите 80% се трансформират в телесна топлина в човешкото тяло, така че дишането и сърцето да не бъдат затруднени. Инфрачервената сауна стимулира здравословното изпотяване на тялото, при което организмът се освобождава от вредните отрови и токсини, а от клетките се изхвърля натрупания холестерол.
Билкова био-сауна
Билковата био–сауна е първият иновативен проект от този тип в България. Максималната температура в нея е между 50 и 60 градуса, влажността – 55%. По-ниските температури затоплят организма по-бавно и осигуряват приятен климат за кожата, което не напряга допълнително сърдечно-съдовата система. Струите вода, които се изливат от дървеното ведро попадат в тава, пълна с различни видове билки, съчетани с топлина и влажност имат инхалационен ефект и са полезни по естествен начин. Билковата био-сауна е чудесен преход към масажните процедури, понеже освен, че предразполага кожата към прием на масажни масла, подпомага способността на клиента да се отпусне емоционално и физически. Прекрасна алтернатива за хора, които предпочитат по-ниски температури. Би могла да бъде и добър преход към финландска сауна.
Парна баня
Топло затворено помещение с нежна пара с приятна температура, посредством което се създава висока среда на влажност. Помещението е с по-ниски температури и по-висока влажност. Постигнатите температури варират между 40 и 50 градуса, а влажността се поддържа на около 100%. Благоприятства за доброто състояние на кожата и косата и тяхното регенериране, засилва ефекта при отслабване. Създадената среда извлича токсините и премахва напрежението. Смята се, че при леки мускулни травми има лечебен ефект.
Лакониум
Топлинна процедура от типа на сухата сауна, подпомагаща детоксикацията на организма. Лакониум е помещение, топлината в което идва от загретите керамични пейки и стени. Комбинацията от пара и аромати спомага лечебното въздействие на терапията. Температурата в кабината е от 55 до 65 градуса при влажност на въздуха до 30%. Равномерното подгряване на тялото в лакониума премахва мускулното и нервното напрежение, води до активизиране на кръво– и лимфообращението, оказва благоприятно въздействие върху кръвоносните съдове, стимулира работата на сърцето, ускорява изхвърлянето на токсините и шлаката от организма и засилва обмяната на веществата. Температурните условия в лакониума позволяват да се правят процедури по запарване, топлолечение и ароматерапия – за профилактика и лечение на целулита и наднорменото тегло, някои кожни заболявания, както заболявания на дихателните пътища. Пребиваването в лакониум повлиява благотворно сердечно-съдовата, имунната и нервната система, ефективно отпуска организма и възстановява силите му.
Джакузи
Представлява "вана" с вградени струи, осигуряващи топъл и релаксиращ масажен ефект върху мускулите и ставите. Чрез въртящите се водни дюзи, мини и въздушните дюзи, се постига оптимален баланс между съотношението въздух и вода, а таблото за управление позвлолява индивидуален контрол според потребностите на гостите. Топлата вода подобрява кръвообращението и действа успокояващо на нервната система.
Пътека на Кнайп
Площ, посредством която се стимулират активните точки на стъпалата. Зоната представлява пътека от речни камъни, съобразена с биологичните възприятия за топло и студено в човек, така че комбинацията помежду им да има ползотворно въздействие. Целта е да се активира засилването на имунната система, кръвообращението и доброто оросяване.
Релакс помещение
Обзаведена с удобни шезлонги и масички към тях и декорирана с венецианска мазилка с изискани перлени отблясъци, релакс зоната е предпочитано място за отмора между отделните СПА процедури, след тренировка във фитнеса или просто място за релаксация през свободното време.
Приключенски душове Niagara Rain
Душове, предлагащи различна вариация на програми, чрез които се управляват странични и таванни дюзи, променящи температурата и цвета на водата, подавана към тялото. Различните програми стартират топъл дъжд /придружен с топла червена или жълта светлина/, редуван с студена вода във вид на мъгла /заедно с бяла или синя светлина/ посредством всяка от разположените в помещението дюзи.
Контрастни душове
Душове, редуващи струи топла и студена вода. Смята се, че използването им е метод за детоксикация, подобряване на кръвообращението и имунната система, а използването им подпомага тялото да се освободи от натрупания стрес. Биха могли да се използват и като начин за възстановяване след напрегнати тренировки и спорт, тъй като намаляват отпадността на мускулите. Под въздействието на топлата вода кръвта пътува от вътрешните органи към повърхността на кожата, а чрез последващата струя от студена вода кръвта се връща към органите, като по този начин се установява пълноценно кръвообращение.
Леден фонтан с купа за лед
Иновативен метод в областта на СПА терапиите – комбинирано със затоплящи процедури подобрява кръвообръщението, укрепва имунната и лимфните системи. Уникалната освежаваща терапия има стягащ ефект за кожата и освобождава стреса.